Vrbani

ADRESA: Kuzminečka 16/18, Vrbani III
 


  
 
  

Ovaj objekt nastao je kao potreba za širenjem dugogodišnje odgojno-obrazovne prakse vrtića. Vodeći računa o tome kako prostor utječe na dijete te da oblikovanjem prostorno-materijalnog konteksta šaljemo poruku o tome kako doživljamo, uvažavamo i cijenimo dijete, stvorili smo u suradnji s arhitektima otvoren, prozračan i ugodan prostor za boravak djece.

  

  

U objektu se nalazi 6 odgojnih skupina, od jasličkog do predškolskog uzrasta. Bogato, raznoliko i poticajno okruženje omogućava slobodu izbora aktivnosti djece i prakticitranje odgovornosti.

  
 
  

Uzimajući u obzir različite interese i potrebe djece, organizirali smo prostor po centrima aktivnosti, poput centra građenja,  centra početnoga čitanja i pisanja, centra za istraživanje svjetla i sjene, obiteljskog centra, centra za igru vodom i rastresitim materijalima (pijesak, zemlja, rasipni materijali), likovnog centra i drugih, koji omogućuju različite vrste istraživanja, izražavanja i učenja djece.
 
  
 
   
 
Aktivnosti djece svakodnevno se prate i dokumentiraju foto i video zapisima. Takva je dokumentacija  izuzetno važna odgajateljima i stručnome timu  vrtića kada  na zajedničkim refleksijama dogovaraju, planiraju  i poduzimaju intervencije u prostoru kako bi se unaprijedila kvaliteta odgoja i obrazovanja.
 
  

  

U našoj se profesionalnoj kuhinji priprema zdrava i raznolika hrana. Prehrana djece sastoji se od četiri obroka dnevno.

     
U opremljenoj sportskoj dvorani djeca usvajaju elemente različitih sportova, plešu, igraju se i vesele tijekom čitave pedagoške godine.


Siguran i kvalitetno opremljen vlastiti vanjski prostor svakodnevno obogaćuje aktivnosti djece  na otvorenom.

  

Ispiši stranicu