Iz našeg lonca
NAŠE KUHARICE VAM PREPORUČUJU

BUČNICA
Sastojci
Tijesto
· 500 g glatkog brašna
· 2 jaja
· 0,5 dl ulja
· malo soli
· mlaka voda
Nadjev
· 500 g buča (očišćenih, naribanih i ocijeđenih)
· 300 g svježega sira
· 400 g milerama
· 1 jaje
· sol
Priprema
Naribanu buču dobro posolite i ostavite da malo odstoji kako bi pustila vodu. Nakon toga ju dobro ocijedite rukama te stavite u čistu kuhinjsku krpu. Napravite zavežljaj i dodatno istisnite svu suvišnu vodu. Buči dodajte sir i mileram te ju posolite po ukusu. Dodajte jaje i dobro promiješajte kako bi dobili homogenu smjesu. U posudu stavite brašno, sol i ulje pa dodajte mlaku vodu i zamijesite mekano glatko tijesto. Oblikujte ga u kuglu, lagano premažite s vrlo malo ulja, vratite ga u posudu, prekrijte čistom krpom i ostavite da odmara 2-3 sata. Razvucite tijesto i rasporedite po njemu nadjev u tankome ravnomjernom sloju. Tijesto možete kupiti i gotovo te tako skratiti vrijeme pripreme. Na kore za savijače ili domaće kore stavite nadjev i zarolajte tijesto tako da izgleda kao štrudla. Tako dobivene savijače premažite otopljenim maslacem. Bučnicu pecite u pećnici zagrijanoj na 180-190 °C oko 30 minuta tj. dok ne dobije zlatnu boju.
Dobar tek!
Ispiši stranicu