Upisi u tijeku

Nazovite nas i rado ćemo Vam pomoći.
 

Dubrava

A. Blaža Jurišića 9
01/2915 334

 

Područni objekt Vrbani III

Kuzminečka 16
01/387 22 59


Više

O našem vrtiću

Naša priča počinje kao i svaka dobra priča za najmlađe:
Bila jednom jedna prva dječja igraonica u Zagrebu, zvala se "Mali princ". Tako je to davno bilo da su djeca iz te igraonice sada već mame i tate. U tom smo vremenu učili, putovali, družili se, rasli i razvijali. Uz puno ljubavi i entuzijazma dugogodišnja vizija pretvorena je stvarnost te smo 2002. godine postali privatni dječji vrtić „Dječja igra“. 
 

 
Mijenjali smo se, širili svoje spoznaje i iskustva, promišljali svaki segment svoga razvoja. Počeli smo s jednom odgojnom skupinom, a danas imamo tri lokacije u Dubravi i jednu novootvorenu na Vrbanima III.

  

  
 
Naš rad prepoznale su i nadležne institucije. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa nas je 2007. godine imenovalo vježbaonicom Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za praktično osposobljavanje izvanrednih studenata.  Od  2010. godine u našem je  vrtiću omogućeno obavljanje stručno-pedagoške prakse studentima pedagogije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa osim osnovnog desetosatnog programa verificiralo nam je i druge programe:

- učenje engleskoga jezika u sklopu redovitog programa;
- kraći program ranog učenja njemačkog jezika;
- program predškole izvan redovitog programa rada s djecom predškolske dobi;
- sportski program;
- program ritmike i plesa;
- program odgojno-obrazovnog, zdravstvenog i rekreativnog rada – program zimovanja;
- program odgojno-obrazovnog, zdravstvenog i rekreativnog rada – program ljetovanja.
 
 
Kontinuiranim zajedničkim radom stvorili smo mjesto življenja, igre i učenja djece i odraslih nastojeći svakodnevno osigurati okruženje u kojemu će se djeca, ali i njihovi roditelji i djelatnici ustanove osjećati dobrodošlo, zadovoljno i sretno. Cilj nam je usmjeren prema uvažavanju različitosti interesa i sposobnosti te optimalnom razvoju svih potencijala, umijeća i vještina svakoga djeteta.
 

Stručno usavršavanje i edukacija zaposlenika važan je segment plana i programa rada vrtića. Našim odgajateljima bitne su teorijske i znanstvene spoznaje pomoću kojih razumiju i unaprjeđuju svoj odgojno-obrazovni rad. Trajnim profesionalnim usavršavanjem odgajateljica Ivana Žarko promovirana je u zvanje odgajatelja mentora. 
 
   

Svjesni činjenice da dijete u odgojnoj ustanovi prosječno provodi gotovo osam do deset sati dnevno i imajući u vidu da prostorno materijalni kontekst utječe na misli, osjećaje i djelovanje djeteta, bitnom zadaćom smatramo osigurati djetetu bogato i raznovrsno okruženje koje će mu omogućiti stjecanja različitih iskustava. U svakom prostoru dijete može pronaći mjesto za mir, opuštanje, odmor, kao i za igru, učenje i druženje s drugom djecom.
 

Odgajatelji neprestano prate dijete te bilježe i dokumentiraju njegove aktivnosti. Prema uočenome poduzimamo različite promjene koje unaprijeđuju kvalitetu odgoja i obrazovanja djece u našem vrtiću. Na ovaj način produbljujemo svoje razumijevanje procesa učenja djece, kao i naše uloge u tom procesu.
 

 
Redovito organiziramo posjete kazalištima, muzejima, knjižnicama i mjestima koje doprinose poboljšanju kvalitete odgojno-obrazovnog rada naše ustanove. Uz redoviti desetosatni program, specijalizirane i kraće programe, tijekom cijele pedagoške godine organiziramo i programe škole rolanja, klizanja, skijanja i plivanja.
 


Naglasak stavljamo na cjeloviti razvoj djeteta, svjesni važnosti prehrane u najranijoj dobi. Svakodnevno nastojimo spremati zdrave i pravilne obroke. Djeci nudimo doručak u kojem može odabrati jelo od nekoliko vrsta namirnica, ručak, užinu te voćni obrok.
 

Kako bi sportski program bio što kvalitetniji i zabavniji, osigurani su prostorni i materijalni uvjeti za njegovo provođenje. Sportske dvorane sadrže didaktičku opremu potrebnu za obavljanje različitih vježbi koje su stručno osmislili i vode educirani treneri. 
 

Gotovo trideset godina mijenjaju se generacije, dječja lica s osmijehom dolaze i odlaze, a svi ostavljaju trag u priči koja se priča i dalje.
I živjeli su dugo i sretno...
 
                       

Ispiši stranicu

Dječje aktivnosti

Igra, istraživanje i učenje u vrtiću

Dokumenti za upis

Prijavnice i mnogo više u našoj download zoni

Jelovnik

Što se ovaj tjedan kuha u našoj kuhinji

Roditelji u vrtiću

Suradnjom do boljeg razumijevanja djeteta